woensdag 20 juni 2018

Steenuiltjes

Op vrijdag 15 juni was het dan zo ver, ik zou naar de steenuiltjeshut van Hans Menop gaan. Al geboekt in januari dus lang op gewacht! En dan moet je nog maar afwachten hoe het weer is natuurlijk! Nou dat was prima, een zonnetje dat door dunne bewolking net mooi getemperd werd. De ontvangst was hartelijk en ook bij de hut werd alles goed in gereedheid gebracht om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken. En dan denk je dat het lange wachten begint :)
Nou na 5 minuten kwam het mannetje al eens even kijken wat er te halen viel. Gelukkig was ik er helemaal klaar voor en kon het fotograferen meteen beginnen! Wat maak je dan toch veel foto's op een avond zeg. Maar gelukkig een heel aantal waar ik erg blij mee was, wat hebben de uiltjes toch soms komische uitdrukkingen!

Wat zie ik daar?


Ik heb niks hoor :) 


Het licht werd alleen maar mooier naarmate de avond vorderde. Ook een van de kleine steenuiltjes liet zich af en toe even in de boom zien. Zij het nog veilig verstopt achter wat bladeren. Ik moet zeggen dat ik me niet echt vaak gewaagd heb aan vogelfotografie maar dat het werken vanuit een hut wel goed bevallen is. Door de rails waar je je camera op kan zetten is het aantal scherpe beelden behoorlijk hoog.

Je ziet me hier niet toch? 

Gaaaap...Het valt niet mee om op te groeien ;) Erg blij met deze foto, een van mn favorieten mede door de zachte achtergrondHalverwege de avond kwam Hans nog even kijken hoe het ging. Tot dan toe had ik al aardig wat foto's kunnen maken. Vlak daarna liet ook het vrouwtje zich even mooi zien op het wagenwiel, en poseerde het mannetje nog even op een tak. Toen we ook nog even een knuffelmoment konden vastleggen was de avond meer dan geslaagd! Volgend jaar weer!

Even knuffelen met mama.


3 opmerkingen:

 1. Gave serie. Leuk om de resultaten van de andere setting te zien. Mijn uilen staan ook klaar. Blog komt na het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu nog een keer bekeken maar dan op de PC , dan zie ik de foto's in het groot. Jouw favoriet vind ik ook het mooist en de twee daaronder. Mooie wazige, zachte achtergrond. En leuk die kleintjes in de boom, dat hadden wij twee jaar geleden bij Hans ook. Als je de hele avond wat voor de hut hebt, dan vliegt de tijd ook om he.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Zie deze reactie nu pas, dat is inderdaad zo ja voordat je het weet zit het er weer op.

   Verwijderen