zaterdag 29 juni 2019

Vlinderen...


21 juni was het zo ver, wat had ik er al lang naar uitgekeken, de fotoworkshop van Judith Borremans die ik zou gaan volgen in de Viroinval in België. Ja inderdaad.. België. Zitten er hier geen vlinders dan zal menigeen zich afvragen... Jazeker maar is het gras bij de buren niet altijd groener ;)

Sommige vlindersoorten komen daar meer voor dan hier en zeker in mijn omgeving vind ik deze soorten niet. Dus vrijdag om 12.15 uur in de auto gestapt na een pittige werkweek en op naar België! De Tomtom vertelde mij optimistisch dat ik er om half 4 kon zijn... Helaas.. dat werd eerst hopen op 4 uur om er uiteindelijk 17.15 uur aan te komen. Gelukkig ben je zoiets vlug vergeten na een hartelijk welkom, een heerlijke maaltijd en een eerste bezoek aan de vlinders in het veld.

Door al in de avond te gaan zoeken kun je de vlinders de volgende ochtend ook makkelijk vinden. Waar een vlinder zn hoofd neerlegt (oftewel gaat slapen) daar zit ie de volgende morgen nog, hoe handig!
De weersvoorspelling was ook goed, kans op dauw en weinig wind, dus de wekker ging op 4.15 uur. Via een heerlijk hobbel-de-bobbel-pad bereikten we het veldje en konden we onze gevleugelde vriendjes op hun slaapplekken gaan begroeten. Na de fijne uitleg van Judith de avond ervoor was ik maar wat enthousiast om te beginnen. Toch moet je echt even geduld hebben om het juiste standpunt of het beste licht te vinden maar hoe heerlijk als dat dan lukt!
Bovenstaande foto's zijn van het Groot geaderd witje. Een prachtige vlinder die het blijkbaar ook geen punt vindt zijn/haar overnachtingsplek te delen. Zo kun je het dus treffen dat er soms 2,3 of 4 op een bloem te vinden zijn. Deze vlinder leent zich ook mooi voor tegenlichtfoto's.

We vonden ook nog andere soorten zoals het Dambordje, de bosparelmoervlinder (Parlemoer voor intimi 😁)  en een paarse parelmoervlinder.

Dambordje
Paarse parelmoervlinder
Bosparelmoervlinder


Een geweldig weekend met foto's die naar mn zin zijn, ik kijk er met veel genoegen op terug.
4 opmerkingen:

  1. prachtige foto's, wat is het toch mooi in dat zachte ochtend licht. Dan baal ik wel eens dat ik zo'n moeite heb met vroeg opstaan. Ook leuk verhaal erbij
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie blog en idem foto's!

    BeantwoordenVerwijderen