maandag 24 december 2018

Een mooi (foto) jaar


Met alle jaaroverzichten op komst dacht ik ook maar eens een duit in het zakje te doen :)
Ik maak van al mijn foto's altijd een jaarboek en het is toch elke keer weer genieten om terug te blikken op al het moois dat voor mijn lens verscheen het afgelopen jaar. Wat ben je dan al weer veel momenten en foto's vergeten! Daarom maar eens een digitaal overzicht met de hoogtepunten van elke maand en een aantal bij passende foto's (1 per maand ging me namelijk echt niet lukken ;) .


Januari 

In januari was ik aardig besmet met het "vossen-virus" en gingen er heel wat tripjes in de richting van de AWD. Dit is toch wel mn favoriete foto die ik maakte van dit vosje dat er eens even gezellig bij ging zitten.


Februari

Februari had vooral een prachtig getimed einde, sneeuw in de voorjaarsvakantie! Wat een geluk :) 3 dagen achter elkaar in de meest koude omstandigheden toch steeds weer de duinen in op zoek naar een vosje in de sneeuw. Maar ook andere fotogenieke dingen zoals mos met een mooi laagje rijp en een ijsvogeltje dat zijn naam nu echt eer aan deed.


Maart

Op zoek naar wat voorjaarsbodes vond ik wat mooie sneeuwklokjes die de kou dapper trotseerden en hun kopjes fier omhoog staken.


 April

Een maand die nou niet echt fijn begon met een flinke en langdurige griep... Gelukkig kon ik op het laatst nog net de bosanemoontjes even mee pakken. De lente is pas echt begonnen als ik daar even heerlijk tussen heb gelegen (zij het dit jaar dan iets minder fris en fruitig) . 
Mei

Een heerlijke vakantie in Italiƫ zorgde weer voor nieuwe energie gelukkig! Nog maar net thuis en hup weer naar de duinen om te kijken of er al kleine vosjes zijn. En na even zoeken en geduldig wachten lieten ze hun snuitjes zien. Een prachtige belevenis vooral op de avond dat ik even met een van die kleintjes kon "spelen" (met dank aan Arie van den Hout voor de foto's daarvan) .

  Juni


De maand juni stond vooral in het teken van vlindertjes.. heel veel vlindertjes! Maar eerst was daar het tripje naar de Steenuiltjes. Moeilijk een keuze te maken uit zoveel foto's die ik deze maand maakte. (Voor meer foto's zie de blogs over De uiltjes en de vlinders.)Deze kon niet ontbreken in het jaaroverzicht, een van mijn meest favoriete foto's van dit jaar!
Het lijkt zo een lieflijk plaatje, meneer en mevrouw Heideblauwtje samen op een struikje hei. Nog geen twee tellen na deze foto duwde mevrouw Heideblauwtje meneer zonder pardon van de echtelijke hei en draaide hem haar rug toe.. Tja ook vlinders hebben weleens mot ;) 


Juli


In juli ook genoten van veel libellen ( zie eerder gemaakt blog) ook weer genieten om deze prachtige insecten 's morgens vroeg te zien met de dauwdruppels op hun lijf. Ook waren er nog steeds genoeg vlindertjes te vinden, dit keer vooral de Icarusblauwtjes. Erg blij toen ik hoorde dat ik met deze foto de 2e prijs had gewonnen bij een macrowedstrijd

September

Ook in september nog vrolijk door met de zoektocht naar vlinders en libellen. Het wordt wel steeds moeilijker om ze nog te vinden. Maar omdat het me altijd moeite kost om afscheid te nemen van mijn favoriete onderwerp hou ik het nog toch lang vol met dat zoeken ;) Gelukkig zijn er dan mooie plekken zoals de hei waar je naar toe kan om dubbel te genieten! Van de mooie paarse kleuren, opkomende zon met een laagje mist en ook nog vlinders/libellen :) Oktober


In oktober helaas een heel stuk minder paddenstoelen dan voorgaande jaren vanwege de droge zomer. Daardoor waren er wel weer prachtige herfstkleuren in de bossen te zien.

Hazepootjes


November 


In November waren er een paar koude ochtenden die zorgen voor mooie kleuren en mistige omstandigheden. Daar heb ik op verschillende plekken nog even goed gebruik van gemaakt! 
 December

En toen was het zo maar weer december... en gelukkig ook in die maand viel er nog iets te fotograferen toen er even een dun laagje sneeuw viel. Een mooie afsluiter van een prachtig jaar "Genieten met een grote G!" 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten