dinsdag 17 juli 2018

Ik zie ze vliegen..

.. nou liever niet hoor!
Niet voor mijzelf persoonlijk, maar geef mij de vlindertjes maar rustig zittend (liefst met een beetje dauw). Dan zijn ze tenminste goed te fotograferen. De afgelopen weekenden steeds een zaterdag vroeg op om te genieten van prachtige ochtenden tussen mooie vlindertjes, de Heideblauwtjes. Een soort die we hier in de buurt niet hebben, ik moet er dus even voor rijden maar dan heb je ook wat. En als een van die ochtenden dan zo mooi begint vergeet je meteen dat de wekker om 4 uur ging.

(als je op de foto's klikt kun je ze wat groter bekijken)

Een prachtig begin van de dag!

En dan loopt er ook nog even een kudde schapen je beeld in :) 


De Heideblauwtjes zijn ongeveer zo groot als de nagel van je duim dus je begrijpt dat je ze even moet zoeken, zeker 's morgens vroeg. Gelukkig zijn ze erg op elkaar gesteld en als je er 1 vindt hangt de rest van de clan meestal in de buurt. 'Samen uit/samen op' lijkt het motto :)
De familie hangt gezellig bij elkaar..

Samen opwarmen is tenslotte veel gezelliger


Tegen de lucht in geschoten om zo de witte achtergrond te krijgen

Het leuke van een paar keer kunnen gaan is dat je altijd weer kan proberen t ze net even anders op de foto te zetten. De omstandigheden zijn ook niet altijd gelijk en het licht is ook elke keer weer anders. Spelen met de achtergrond en de scherptediepte zorgen dan weer voor net een ander beeld.

een van mn favoriete foto's

Links het vrouwtje en rechts het mannetje


Twee weken later waren ze niet meer in zulke grote aantallen te vinden maar nog genoeg om me prima mee te vermaken. Eerst even gebruik gemaakt van de mooie zonsopkomst.

De opkomende zon achter de vlinder geplaatst


in de spotlights :)Toch weer genieten als je dan weer wat vlindertjes leuk vast kan leggen. Dit keer vooral geluk dat een van de mannetjes even rustig zijn vleugels opende om te drogen. Dit kan soms lang duren of het is een ongedurig type en dan vliegen ze vrij snel weg. De mannetjes zijn niet alleen meer blauw aan de buitenkant ook de binnenkant van hun vleugels heeft een schitterende blauwe kleur.Erg blij met deze..

Ook de eerste vakantiedag moest er aan geloven, nog een keer kijken of ik nog een paar vlindertjes kon vinden. Na even zoeken was het weer raak, heb me weer prima vermaakt. Eerst even genieten van de opkomende zon.


Het mooie warme ochtendlicht en een laagje mist

Deze moest nog flink opdrogen de dauwdruppels zijn goed zichtbaar


En dan zoeken naar het mooie licht om de rustige achtergrond te verkrijgen, blij met de zachte pastelkleuren.Deze mooie vlinders zijn weer over hun hoogtepunt heen. Gelukkig vliegt er nog genoeg ander moois rond! Nog genoeg te beleven dus!Geen opmerkingen:

Een reactie posten