zondag 31 mei 2020

Afvinken!


De term bucket list is de laatste jaren nogal populair geworden. Een lijstje gevuld met dingen die je nog graag wil doen, eten of zien... Ik heb zo'n lijstje niet op papier maar wel in mn hoofd.. Een soort fotografisch verlanglijstje zeg maar, van onderwerpen of plekken die ik graag nog eens zou fotograferen. Een aantal heb ik ondertussen al af kunnen strepen (steenuiltjes, jonge vossen, Schotland, Viroinval). Soms kwamen die onderwerpen toevallig op mijn pad, soms had ik ze gepland en soms vereiste zo'n gedroomd onderwerp de kunst van het geduld.. vooral véél geduld..Maar dan ineens is het moment daar! Na jaren zoeken naar een locatie met dit zeldzame vlindertje kon ik het dan eindelijk fotograferen. Dit vlindertje draagt de mooie naam van Zilveren Maan en staat helaas op de rode lijst. Dat maakt dat de exacte verblijfplaats van dit vlindertje niet gedeeld wordt en beperkt blijft tot een provincie of natuurgebied. Het vinden van een locatie valt dus niet mee. 
Maar als je dan op een vroege, zeg maar gerust héél vroege ochtend een veldje vindt en je ziet er 1... Geloof me ik was blij dat ik alleen was ;) (dansje van vreugde).


De druppels van de dauw nog op de vleugels, een zacht zon-verlicht mistlaagje over het veld, mijn dag kon (ondanks het vroege uur) niet meer stuk. De eerste foto's heb ik gemaakt met tegenlicht. De zon staat zo vroeg in de ochtend nog laag en het licht is nog mooi zacht. 
Na bijgekomen te zijn van de eerste feestvreugde en die eerste vlinder van alle kanten te hebben gefotografeerd keek ik eens om me heen...zag ik dat er een klein eindje verderop nog een zat, en nog een.. er bleken er zo'n 10 om me heen te zitten. Ik heb me dus uitstekend vermaakt! 

Als een vlinder eenmaal opgewarmd is spreidt hij de vleugels en weet je dat het moment van afscheid nemen bijna daar is. Deze vlinder was de rotste niet en wilde ook toen nog wel even poseren. Toen ging ie er toch echt vandoor.. ik heb hem nog net niet na staan wuiven.. "Dag mooie vlinder, bedankt dat ik even van je mocht genieten..!"
2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat mooi. Een prachtige serie van deze mooie zeldzame vlinder. Je had mooie omstandigheden, met dauwdruppels en fijn licht. Ik dacht dat ik al een berichtje hier had gezet, maar zag het niet...dus bij deze alsnog
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Ghita, kijk nog steeds met superveel plezier terug op deze ochtend, wat een mazzel!

    BeantwoordenVerwijderen